MODNA DIZAJNERICA ALEKSANDRA DOJČINOVIĆ PRIDRUŽILA SE HUMANITARNOJ AKCIJI: “Barem trideset djece želimo spasiti od gladi”

Aleksandra Dojčinović, modna dizajnerica, pridružila se humanitarnoj akciji udruge Portal dobrote koja prikuplja novac koji će omogućiti školskoj djeci plaćeni topli obrok u školi čiji ga roditelji ne mogu platiti. Akcija je pokrenuta nakon što se doznalo da u Hrvatskoj brojna školska djeca zbog teških životnih prilika svojih obitelji zapravo u školu dolaze gladna i zato teže prate nastavu. Posebno je potresno što ta djeca nemaju pravo na školski topli obrok jer im ga roditelji ne mogu ni priuštiti. Nedavno se otkrilo da u školama topli obroci naprosto nestaju, a kad se istražilo što se događa, shvatilo se da su ih pojela djeca koja su pothranjena i jedu te obroke, iako ih njihovi roditelji nisu platili.

To potresno otkriće potaknulo je udrugu Portal dobrote da pokrene akciju “Da ni jedno dijete u hrvatskim školama ne bude gladno”. Aleksandra Dojčinović pridružila se akciji tako što je u svoje haljine odjenula 30 plišanih medvjedica, koje će se prodavati kako bi se skupio novac da se u školama plate topli obroci za djecu čiji im ga roditelji zbog teških životnih prilika ne mogu priuštiti.

AKCIJI “UDOMI ME I OSIGURAJ OBROK DJECI U ŠKOLAMA”, u kojoj se kupnjom medvjedica u kreacijama Aleksandre Dojčinović može podržati nacionalna kampanja, pridružili su se i hokejaši zagrebačkog kluba Medveščak. Želi se pomoći onoj djeci čiji roditelji ne mogu plaćati školske obroke zbog lošijeg imovinskog stanja, a koja nisu u programu socijalne skrbi, budući da im roditelji mjesecima ne primaju plaću, ili su pod ovrhama ili imaju iznimno mala primanja. Akcija će početi 14. veljače.

Početna donacija za jednu plišanu medvjedicu u kreaciji Aleksandre Dojčinović je 1600 kuna, što je vrijednost školskog obroka za jedno dijete tijekom školske godine. Prodajom 30 plišanih medvjedica planira se osigurati jednogodišnje obroke u školama za 30 hrvatskih učenika. U ponudi će biti i posebni kalendari za 2015./2016. u limitiranom izdanju, a licitacija će se održati 20. i 22. veljače na hokejaškim utakmicama Medveščaka u Domu sportova. Za medvjedice je moguće licitirati i na www.aukcije.hr od 14. veljače od ponoći.

“Za mene je akcija ‘Udomi me i osiguraj obrok djeci u školama’ najljepši događaj kojim mi je mogla započeti nova godina. Sve nas je nedavno potresla priča iz Slavonije, gdje učiteljica svom đaku plaća topli obrok da ne bude gladan. Osjetila sam da moram pronaći način kako da se pomogne takvoj djeci. Prodaja počinje na Valentinovo, 14. veljače, na utakmicama Medveščaka u Domu sportova”, kaže Aleksandra Dojčinović koja je iznimno sretna što su akciju prepoznali i hokejaši Medveščaka. Ovo je jedan u nizu njihovih zajedničkih projekata, a i Medveščak je čest akter mnogih humanitarnih priča. Akciju s medvjedićima osmislile su Ana Petričić Gojanović iz agencije PRiredba i Aleksandra Dojčinović, a odmah su je podržali mnogi njihovi prijatelji i suradnici.

25.03.2014., Zagreb - Modna dizajnerica Aleksandra Dojcinovic predstavlila je novu kolekciju koja ce biti predstavljena na otvaranju Fashion.hr-a.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentiraj