Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mnogim obiteljima u Brazilu potrebna je pomoć u hrani

Jedna od nevladinih organizacija u Brazilu odlučila je pomoći stanovnicima te države dostavom prehrambenih namirnica. Predsjednik Građanske akcije, Daniel Souza, je novinarima ponovio podatak da 40 milijuna osoba u ovoj južnoameričkoj državi treba pomoć.

Organizacija je ostvarila suradnju s nekoliko agencija Ujedinjenih naroda i nakon što je dobila potporu i humanitarnu pomoć, pokrenuta je kampanja. Voloneteri razvrstavaju, pakiraju i dostavljaju hranu u najugroženija područja, gdje se za daljnju distribuciju brinu predstavnici lokalnih zajednica.

Ovakve kampanje nisu nešto novo u Brazilu. Od početka pandemije koronavirusa vlada ove velike države svaki mjesec uplaćuje novčana sredstva velikom broju nezaposlenih i često provodi slične akcije distribucije prehrambenih proizvoda. Pandemija je pogoršala stanje i veliki broj stalnih i privremenih radnika čeka daljnje postupno otvaranje gospodarstva.

Mediji izvještavaju kako je na području Brazila zabilježeno čak 1.5 milijuna slučajeva zaraze uz veliki broj smrtnih slučajeva. Prošli tjedan je krenulo postupno otvaranje gospodarstva, a službene vlasti i zdravstvene institucije će ocijeniti je li to bio dobar potez.

Komentiraj