Na Svjetskoj konferenciji industrije virtualne stvarnosti predstavljeni brojni noviteti

Unsplash/stephan sorkin

U kineskom gradu Nanchangu, na Svjetskoj konferenciji industrije virtualne stvarnosti, predstavile su se brojne poznate kompanije. Među više od 160 izlagača je i Microsoft, a velike i male tvrtke su u velikoj dvorani od 30 000 m² pokazale svoja najnovija rješenja i tehnologiju iz područja virtualne, mješovite i proširene stvarnosti.

Osim nošenja već odavno prihvaćenih naočala, posjetitelji su mogli vidjeti i novitete, koji će se u budućnosti uvesti u autoindustriji. Bilo je tu i raznih simulatora, edukativnih virtualnih sustava za potrebe školstva i fakulteta, novih rješenja za medicinske potrebe.

Ponovno je istaknuto  da je 5G mreža dala veliki zamah ovom brzorastućem zabavnom i korisnom segmentu. Prije su brzine interneta bile manje i nije se mogao ostvariti željeni cilj. Sada se virtualna i proširena stvarnost može uvesti za razne namjene.

Službeni podaci kineskog Ministarstva industrije i informatičkih tehnologija procijenjuju kako bi ovo tržište do 2021. godine moglo imati ukupnu vrijednost od 8.1 milijarde dolara.

Komentiraj