Nacional

Mlada reperica Sassja u ‘Jemenu’ pjeva o mržnji

Nakon tri singla s albuma ‘’Taktički praktično’’, od kojih ‘’Clash’’ i ‘’Etikete’’ dosad imaju preko dva milijuna pogleda na YouTubeu, mlada reperica iz Tuzle Sanela Halilović koja nastupa pod imenom Sassja, ovih dana predstavila je novi singl i spot ‘’Jemen’’.

‘’Kantriman mi je slao instrumentale koji su se zvali po gradovima, državama i pokrajinama iz cijelog svijeta. Takve instrumentale i danas šalje. Jedan od njih se zvao ‘Jemen’ pa smo tako ostavili i naziv pjesme. Nije važno koji je dio svijeta, tekst opisuje skoro svaki kutak planete Zemlje’’, izjavila je Sassja. Iza imena Kantriman krije se slovenski reggae i dub producent Rok Kovač, a za vizualni dio pjesme, odnosno za režiju spota pobrinuo se još jedan Slovenac, vizualni umjetnik David Bole, pa je on sniman u Sloveniji.

Kako Sassja kaže, ‘’Jemen’’ je prekrasna i emotivna pjesma, njoj jedna od najdražih s albuma. Za predstavljanje singla čekao se videospot koji bi dodatno dočarao temu pjesme s dubokom porukom o čovjeku i njegovu odnosu prema svijetu i prema samom sebi. Moćna priroda u spotu, kaže ona, podsjeća na to koliko smo mali i vapimo za ravnotežom.

‘’Tema ‘Jemena’ najviše me boli i o njoj ću sigurno još pisati. Utrošili smo mnogo vremena da bismo uskladili muziku s energijom i pričom koju tekst nosi, pa mi je zbog toga ova pjesma tako prirasla srcu. Puno je mržnje na sve strane, svatko se koprca kako najbolje zna, često ne gledajući oko sebe. Treba vidjeti i tuđu borbu, priznati je, shvatiti da nisi ti jedini koji treba pomoć’’, izjavila je Sassja o pjesmi ‘’Jemen’’. Sassja je nedavno gostovala u Ljubljani na festivalu Ment, a 5. ožujka nastupit će u zagrebačkom Domu sportova kao gošća na najvećem samostalnom koncertu grupe Elemental. S pjevačicom benda Remi izvest će pjesmu ‘’Etikete’’ koja je na YouTubeu pogledana preko milijun puta.

Komentiraj