EPA/Tom Smart

MITT ROMNEY “Trumpova obećanja beskorisna su poput diplome sa Sveučilišta Trump”

Republikanac Mitt Romney rekao je u četvrtak kako je predsjednički kandidat Donald Trump zlostavljač, mrzitelj žena i lažov. “Ako Trump postane kandidat Republikanaca mogućnost sigurne i uspješne mogućnosti su potpuno umanjene”, rekao je Romney.

Trump se u međuvremenu narugao Romneyju na Twitteru, kazavši kako je propali kandidat koji mu ne bi trebao dijeliti lekcije o izborima. Veliki broj Republikanaca zabrinut je zbog mogućnosti da Trump osigura nominaciju za predsjedničke izbore koji se održavaju u studenom. Nedavno su istaknuti Republikanci napisali otvoreno pismo u kojem Trumpovu viziju budućnosti nazivaju nekonzistentnom. “Prebacuje se s izolacionizma do vojnog adventurizma u samo jednoj rečenici”, napisali su.

Verbalnom napadu na Trumpa pridružio se i predsjednički kandidat iz 2008. godine John McCain, koji je Trumpove izjave opisao kao neupućene i opasne. Trump se pokušava prezentirati kao netko tko će ujediniti Ameriku. Romney je u četvrtak upozorio kako su njegove politike prijetnja Republikanskoj stranci i cijelom SAD-u. Kritizirao je njegove porezne politike i obećanje da će pokrenuti trgovinski rat.

“Evo što znam: Donald Trump je lažnjak, prevarant”, rekao je Romney. “Njegova obećanja beskorisna su poput diplome sa Sveučilišta Trump”, dodao je. Napao je i Trumpovu imigracijsku politiku, napomenuvši kako od Muslimana i Meksikanaca radi ‘žrtvene jarce’. Upozorio je i kako bi Trumpova nominacija otvorila pobjedu Hilary Clinton, predstavnice Demokrata.

“Trump nas uvjerava kako je vrlo, vrlo pametan. Gledajući njegovu vanjsku politiku, bojim se da nije vrlo, vrlo pametan. Sjetite se njegovih kvaliteta kao čovjeka. To preseravanje, mržnja prema ženama, teatralnost”, dodao je, prenosi Independent.

Komentiraj