Zarko Basic/PIXSELL

MIRELA HOLY “U ovom trenutku nemam volje ni entuzijazma ponovno se baviti javnim poslom”

Mirela Holy jutros je u ‘Novom danu’ N1 telvizije komentirala je izjave predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji je kazao kako bi volio da se Holy vrati u stranku. Bivša članica SDP-a i predsjednica ORaH-a zahvalila se Bernardiću na pozivu, ali ga i odbila.

“Drago mi je da moj bivši kolega Davor Bernardić ima pozitivno mišljenje o meni. Moj život je u ovom trenutku okrenut u drugom smjeru. Volim politiku i to je po meni jedan od najboljih poslova, međutim u ovom trenutku nemam volje ni entuzijazma ponovno se baviti javnim poslom. Ako se odlučim vratiti u politiku, to će biti samo moja odluka, donesena nakon dugog i zrelog razmišljanja”, rekla je Holy.

Naglasila je kako SDP s novim predsjednikom mora pokazati da se razlikuje od HDZ-a, što se u zadnje vrijeme izgubilo. “SDP mora pokazati da je stranka koja poštuje svoje ideje i program. I da pokažu da kada su u prilici upravljati, bilo na lokalnoj, županijskoj, a kasnije možda i na nacionalnoj razini, da će to odrađivati u javnom interesu”, dodala je.

Prijedlog Mosta o rezanju plaća saborskim zastupnicima Holy naziva populističkom mjerom koja nema nekog velikog afekta, osim osvajanja simpatija javnosti. Bivša ministrica zaštite okoliša komentirala je i prijedlog proračuna. “Ovaj proračun djeluje po principu ‘Bog će platiti’. Vidjeli smor reakciju premijera na novinara kada ga je upitao za rashode i kredite koji dogodine dolaze na naplatu. To je nerozna reakcija. Plenković je svjesan da je ova priča o proračunu dosta tanka. Ali ne sumnjam da će proračun biti izglasa, ali vrlo vrzo ćemo imati i rebalanse”, ističe.

Komentiraj