MINISTRICA ŽALAC: ‘Pomoći ćemo razvojnim projektima Kaštela’

FaH

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u petak je rekla da je to ministarstvo spremno pomoći razvojnim projektima u Kaštelima koja imaju dugačku morsku obalu što je perspektivan resurs za gospodarski napredak.

“U Kaštelima je interesantno priobalno područje koje je usko, ali dugačko i u tom smislu moramo razmišljati na koji način možemo privući sredstva iz fondova EU-a za kaštelansko priobalje,” izjavila je ministrica Žalac novinarima nakon susreta sa kaštelanskim čelnicima koje je predvodio gradonačelnik Ivan Udovičić.

Po njenim riječima, u Kaštelima je potrebno riješiti problem kanalizacije i vodovodne mreže.

“Kaštela imaju veliku perspektivu i zbog blizine splitske zračne luke što iz godine u godinu povećava broj noćenja u Kaštelima,” rekla je ministrica Žalac.

Gradonačelnik Kaštela Udovičić je dometnuo kako je prošle godine u Kaštelima ostvareno milijun noćenja te da se Kaštela ubuduće trebaju posvetiti privlačenju što većeg broja turista.

“Kaštela imaju 18 kilometara morske obale i sad je vrijeme da se okrenemo potencijalima mora i sljedećih godina usredotočit ćemo se na to”, kazao je Udovičić.

Na sastanku s ministricom Žalac bilo je riječi o mogućnostima da se kaštelanski razvojni projekti u što većoj mjeri kandidiraju za financiranje iz fondova EU jer je to potrebno, kako je rekao Udovičić, “više stotina milijuna kuna”.

Komentiraj