Davor Javorovic/PIXSELL

MINISTRICA VESNA PUSIĆ: Vulinov istup je pitanje kućnog odgoja, a ne bilateralno pitanje

Istup srbijanskog ministra Aleksandra Vulina u Jadovnom nije bilateralno pitanje, već pitanje kućnog odgoja, izjavila je u ponedjeljak u Luxembourgu hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

[quote_box_center]”Hrvatska ne treba i neće skakati kad bilo tko nešto kaže, ali sigurno bi bilo dobro da Srbija sa svoje strane ne dozvoli da se takva slika o njoj širi”
Srbijanski ministar Aleksandar Vulin je u nedjelju u Jadovnom, kao izaslanik srbijanske vlade, među ostalim, nazvao kardinala Alojzija Stepinca “ustaškim vikarom” te rekao da “ne može ista ruka vijenac nositi i u Bleiburg i u Jasenovac”, aludirajući na hrvatsku predsjednicu koja je posjetila oba mjesta.[/quote_box_center]

“To nije bilateralno pitanje, već pitanja kućnog odgoja. Taj član vlade Srbije je do sada imao vrlo neobične eskapade, ovo je nešto što je ispod razine. Hrvatska ne treba i neće skakati kad bilo tko nešto kaže, ali sigurno bi bilo dobro da Srbija sa svoje strane ne dozvoli da se takva slika o njoj širi, jer izgleda vrlo neprimjereno za bilo koju pristojnu zemlju da se njezin ministar tako ponaša”, rekla je ministrica Pusić, koja je u Luxembourgu sudjelovala na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.
Srbijanski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u nedjelju u Jadovnom, kao izaslanik srbijanske vlade, među ostalim, nazvao kardinala Alojzija Stepinca “ustaškim vikarom” te rekao da “ne može ista ruka vijenac nositi i u Bleiburg i u Jasenovac”, aludirajući na hrvatsku predsjednicu koja je posjetila oba mjesta.

Komentiraj