Ministrica Obuljen Koržinek izrazila sućut u povodu smrti glumice Vere Zime

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek u nedjelju je u povodu smrti hrvatske dramske umjetnice Vere Zime istaknula da je nenadoknadiv gubitak za hrvatsko glumište i hrvatsku kulturu odlazak glumice jedinstvene energije, snažnog i autentičnog glumačkog izraza.

S velikom sam tugom primila vijest o odlasku velike hrvatske dramske umjetnice gospođe Vere Zime, napisala je ministrica u izrazima sućuti Hrvatskom društvu dramskih umjetnika.

Tijekom višedesetljetne karijere gospođa Zima podjednako je uspješno iskazivala svoj raskošni glumački talent u kazalištu, na filmu i na televiziji u širokom dijapazonu uloga, a rado se odazivala i pozivima u lutkarsko kazalište i sinkronizaciji animiranih filmova.

Karakternu iskrenost i srčanost u životu prepoznavali su mnogobrojni prijatelji, štovatelji i kolege kojima je bila omiljena partnerica, a predanost i talent na sceni donijeli su joj mnogobrojne nagrade, uključujući Zlatnu arenu za “Oprosti za kung fu”, nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika za ikoničku ulogu u seriji “Odmori se, zaslužio si“ te Nagradu Vladimir Nazor za životno djelo, koju sam joj s velikim zadovoljstvom uručila u srpnju ove godine, navela je ministrica kulture.

Odlazak Vere Zime nenadoknadiv je gubitak za hrvatsko glumište i hrvatsku kulturu, a ostat će zapamćena kao glumica jedinstvene energije, snažnog i autentičnog glumačkog izraza, istinska zaljubljenica u umjetnost i u život, stoji na kraju sućuti koju je Nina Obuljen Koržinek, u ime Ministarstva kulture i medija te osobno, poslala Hrvatskom društvu dramskih umjetnika.

Komentiraj