Ministarstvo poslalo inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poslalo je inspekciju u Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradiški zbog slučaja teško ozlijeđene djevojčice koja je u kritičnom stanju dovezena u Klaićevu bolnicu zbog nagnječenja glave.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike najstrože osuđuje svaki oblik nasilja u obitelji posebice usmjerenog prema najranjivijoj skupini kao što su djeca.  Po dobivenoj informaciji o ovom tragičnom događaju, Ministarstvo je jučer naložilo Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška žurnu procjenu sigurnosti u obitelji.

Nakon utvrđenog rizika za sigurnost djece, Centar je izdvojio ostalo troje djece u udomiteljsku obitelj, a roditelji su uhićeni.

Ministarstvo je također u Centar danas uputilo upravni nadzor te je zatraženo provođenje stručnog nadzora od nadležnih komora nad radom stručnih djelatnika Centra kod kojih je obitelj bila u tretmanu.

Nadležni Centar će po službenoj dužnosti žurno podnijeti i kaznenu prijavu protiv roditelja zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela”, navode u priopćenju.

 

Uhićeni su roditelji djevojčice koja je teško ozlijeđena dovezena u Klaićevu

Komentiraj