Ministar Grlić Radman razgovarao s libanonskim kolegom Wehbeom

 

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman održao je danas telefonski razgovor s ministrom vanjskih poslova Libanona Charbelom Wehbeom, javlja HRT.

Grlić Radman je uime Ministarstva vanjskih i europskih poslova i u osobno ime ministru Wehbeu, libanonskom narodu, kao i obiteljima žrtava, izrazio najdublju sućut povodom tragičnog događaja, razorne eksplozije u Bejrutu, te iskazao nadu u brz oporavak svih nastradalih osoba.

Ministar je istaknuo da je Vlada RH donijela odluku o upućivanju žurne humanitarne pomoći u obliku zaštitne medicinske opreme i financijske pomoći Libanonu za potrebe zaštite ljudskih života i saniranja materijalnih šteta.

Libanonski ministar izrazio je zahvalnost hrvatskom kolegi i prenio kako je libanonska Vlada usredotočena na traganje za nestalima, odnosno preživjelima. Istaknuo je da izrazito cijeni hrvatsku pomoć te iskazao i solidarnost za saniranje posljedica potresa koji je pretrpio hrvatski glavni grad Zagreb.

Vlada RH je jučer na telefonskoj sjednici donijela odluku o upućivanju medicinske opreme (jednokratnih odijela, lateks rukavica i kirurških sterilnih rukavica) vrijedne oko 20.000,00 eura, tj. oko 150,000.00 kn te financijske pomoći od 100.000,00 eura, tj. 750.000,00 kn.

Broj mrtvih uslijed eksplozije u Bejrutu narastao na 154

Komentiraj