Ministar Fuchs: “Prosvjetni radnici u prioritetnoj skupini cijepljenja”

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u petak je sudjelovao na predstavljanju Dana medijske pismenosti, a novinarima je kazao da će prioritetna skupina u cijepljenju protiv koronavirusa biti i prosvjetni radnici. Podatke svih zainteresiranih za cijepljenje, dodao je, Ministarstvo bi trebalo imati do ponedjeljka.

Ministar Fuchs istaknuo je da u trenutnoj fazi cijepljenja postoji ideja da se procijepe određene grupe radno sposobnog stanovništva, a smatra da procjepljivanje zaposlenih u obrazovnom sustavu ima širi efekt na život, jer stabilna situacija u školama osigurava roditeljima da mogu lakše raditi.

Objasnio je da je HZJZ od resornih ministarstava tražio da pošalju popis osoba koje će ići na tu prioritetnu listu iz njihovih nadležnosti. “Mislim da će Grad Zagreb poslati te podatke danas do podneva, a tako bi trebale i ostale županije. Možda će netko malo zakasniti, ali do ponedjeljka bi trebali imati sve”, objasnio je i dodao da ne može prognozirati kada će biti procijepljeni svi zainteresirani u obrazovnom sustavu, dodavši da su neke županije, poput Međimurske, već krenule u procjepljivanje prosvjetnih radnika.

Od sljedećeg tjedna učenici se u Zagrebu vraćaju u škole. Fuchs kaže da Zagreb u ovom trenutku ima relativno stabilnu situaciju. “Imamo pokazatelje broja zaražene djece koji nisu dramatični, štoviše, imamo i pad tog broja zadnjih dana”, rekao je ministar i dodao da će sljedeći tjedan vidjeti kakva je prava slika u školama te da se škole mogu, bude li potrebno, vrlo brzo zatvoriti.

Komentiraj