Milošević: “Radimo na tome da se svima osigura krov nad glavom, za sada prijavljeno 22 tisuće oštećenih objekata”

Vlada je osonovala Stožer za obnovu od potresa na čijem će čelu biti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a njegov zamjenik je potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević.

U ponedjeljak je održana i prva sjednica novooformljenog Stožera, a Milošević je nakon nje ustvrdio kako su predstavnici iz ministarstva iznijeli neke konkretne prijedloge što će raditi i što je u planu.

“Dobro smo započeli, ali pred nama je puno posla. Imamo odgovornost da vratimo život na ovo područje”, rekao je Milošević.

Novoosnovani Stožer za obnovu od potresa drugi je dan zasjedaou Petrinj, a o zaključcima današnjeg sastanka govorio je za RTL Danas Boris Milošević.

Još uvijek nemaju svi krov nad glavom

“Imamo grubu procjenu potrebnih kontejnera. Za sada nedostaje još oko 1000 kontejnera koji bi zadovoljili sadašnje stanje”, rekao je Milošević.

“Radimo svim silama da osiguramo kontejnere i krov nad glavom. U ovom trenutku imamo montirano 220 kontejnera i 106 mobilnih kućica. Do kraja tjedna trebali bi dobiti oko 100 kontejnera. To je samo onaj smještaj koji osigurava Stožer. U pregovorima smo da dobivamo do idućeg tjedna još 300 kućica, a u dogovoru s domaćim proizvođačima i 200 kontejnera. Do kraja mjeseca trebali bi, nadam se, i premašiti našu potrebu u broju alternativnih smještaja”, dodao je.

22 tisuće oštećenih objekata

“Skoro je 22.000 prijavljenih oštećenih objekta. U gradu Zagrebu smo, za usporedbu, imali 26.000. Nažalost ovo u Banovini nije konačna brojka. Naši statičari rade danonoćno kako bi utvrdili štetu.

“Prema svim našim informacijama možemo reći da su svi obiđeni i da je svim pružena pomoć. Umirilo me da Crveni križ dnevno obiđe preko 50 posto svih naselja, što znači da u dva dana prođu sva podođena naselja”, naglasio je Milošević.

Pravoslavni Božić u znaku solidarnosti

“Ozračje nažalost nije blagdansko, ali ono što je dobro je jedan veliki osjećaj solidarnosti među ljudima te pomoći i empatije. Ne radi se razlika u nacionalnosti i građani iz cijele Hrvatske pružaju pomoć i to je najvažnije u ovom vrijeme”, rekao je Milošević.

Komentiraj