Milošević: “Došao sam se pokloniti svim žrtvama”

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević u utorak je s delegacijom SNV-a položio vijenac u Dunav za stradale Vukovarce i Vukovarčanke srpske nacionalnosti. Nakon toga položili su vijenac na Ovčari, mjestu mučenja i zločina nad braniteljima i civilima, deportiranima iz vukovarske bolnice.

Milošević je rekao da je u Vukovar došao s punim poštovanjem prema gradu i svim žrtvama. “Došao sam se pokloniti žrtvama i izraziti poštovanje”, rekao je Milošević, dodavši da je važno nastaviti politiku pomirenja i dijaloga, bez podjela.

Poruke iz grada Vukovara, kaže, ne bi komentirao. “Nisam Vukovarac i ne znam kako je teško živjeti u Vukovaru. Smatram da ljudima koji žive u ovom gradu treba mir i sigurnost, a politika treba stvoriti pretpostavke za to”, kazao je Milošević.

Izrazio je nadu u dijalog između Hrvata i Srba u budućnosti, bez tenzija i sukoba. “Zaključak da se nisu stvorile pretpostavke za ćirilicu u Vukovaru nije stvar samo u ćirilici, nego je to znak da se odnosi nisu napredovali. Ja se nadam da je moj dolazak sutra korak u tom smjeru”, rekao je Milošević.

Milošević će u srijedu sudjelovati i u Koloni sjećanja.

Komentiraj