Milina o zapljeni droge u luci Ploče: “Može se očekivati preispitivanje u krim miljeu i traženje odgovornosti”

Glavni Ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je najnoviji slučaj velike zapljene droge u Hrvatskoj i naglasio je kako je izvršen glavni cilj da droga nije došla do svog krajnjeg odredišta.

“Po svim parametrima, Hrvatska je jedna od najsigurnijih svjetskih zemalja, rekao je Milina u RTL-u Danas.

“Dopustite da prvo čestitam dubrovačkim kolegama na izvrsno odrađenom poslu. Što se tiče samih detalja, ne možemo govoriti o operativnim podacima, mogu ponoviti da se kriminalističko istraživanje u tom predmetu nastavlja, no ovaj slučaj moramo promatrati i u širem smislu, znači trgovine drogama u europskim pa i svjetskim razmjerima”, rekao je Milina.

Krim milje će se sigurno preispitivati i tražiti odgovorne 

“Može se i ovdje očekivati da će se preispitivati u krim miljeu i tražiti odgvornost izvršitelja, međutim vidljivo je da je policija reagirala, roba nije došla do odredišta i to je najbitnije. Zasigurno je da će u krim miljeu tražiti gdje je došlo do greške.”

Krijumčarenje kokaina kao svjetski trend

“Inače je krijumčarenje kokaina koji je trend na svjetskoj razini, to je nemoguće raditi unutar jedne države ili regije. Nužna je međunarodna suradnja. Naši kolege su već dobro pozicionirani i cijenjeni i na europskoj i svjetskoj razini. Bili su i nositelji određenih kriminalističkih istraživanja, sjećate se akcija, Familia, Fakuša…Bilo je i zapljene skoro dvije tone kokaina na europskoj i na drugim destinacijama. To su transnacionalni razmjeri. Pomažemo i drugim agencijama, ravnopravni smo sudionici”, naglasio je.

Utjecaj pandemije na promet narkotika

“Itekako je utjecala na opće stanje kriminaliteta. Što se tiče same distribucije droga i velikih kriminalnih organizacija imali su male poteškoće u početku pandemije, no ubrzo su se aktivirali različiti lanci i mi bilježimo izuzetne rezultate, ali i kaznena djela proteklih pet godina, Međutim, moram naglasiti da bilježimo 59 kaznenih djela što se tiče kriminalističkih udruženja, mi smo fokusirani na kriminalne organizacije.”

Hrvatska pozicionirana kao sigurna zemlja

Komentiraj