MILANOVIĆ O PREDSJEDNICI I PUPOVCU: “I baš kad se smirilo, eto nje”

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u četvrtak je u Korčuli komentirao aktualne političke teme.

Milanović je komentirao pismo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu. Kaže da zgleda da se odnos SDSS-a i Vlade smirio te da će nastaviti zajednički rad. “I baš kad se smirilo, eto nje. Pupovac je rekao što je rekao, nekome je to normalno, nekome nije, a ona mu prijeti. Gledam te providne duple paseve između beogradske čaršije i njihovih prijatelja ovdje”, rekao je Milanović.

O srpskim vojnicima koji su pokušali ući u Hrvatsku Milanović kaže: “Radi se o 11 balavaca koji su zaustavljeni na granici, ali glavno da se o nečemu priča, to odgovara i Vulinu i Vučiću i Grabar Kitarović, ali ne priča se o onome o čemu se treba pričati”, kako prenosi .

Naglašava kako je ovo borba za dušu Hrvatske. “A ono što radi Kitarović i drugi u dealu s Beogradom s čaršijskim nacionalistima, koji su terorizirali ove prostore u proteklih sto godina, kad budem predsjednik, kad me izaberu, bit će normalnije”, rekao je Milanović.

Predsjednici je dao i prijedlog da pročita knjigu “Razmo u skitnji”, autorice Astrid Lindgren, koja je napisala i poznatu “Pipi Dugu Čarapu”. “To nek’ si pročita. Ima dosta simbolike oko političih skitanja”, kaže.

Komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je prije nekoliko dana rekao da Milanović ima ‘kompleks poraza’. “On nije predsjednički kandidat i mislim da nikad neće biti u poziciji da bude, jer ga ne mogu za ruku voditi. Ja sam mu rekao da je bolje za njega da šutim i ostat ću pri tome. Ako pobijedim, bit će mi najbolji suradnik, skupa s Bandićevim žetonima, jer ja ću biti predsjednik, a on premijer”, rekao je Milanović.

Kazao je kako je Kolinda Grabar-Kitarović projekt Tomislava Karamarka i dodao da je taj projekt uspio. “U HDZ-u bivši predsjednici imaju sudbinu članova dinastije Romanov. Plenković je zalutao u tu stranku i sad se s tim mora nositi. Čekaju ga stranački izbori, predviđam dosta tešku borbu i ne veselim se tome, jer to nije dobro za hrvatsku stabilnost. HDZ ne treba nestati i neće ga nestati, ali načinom na koji radi i živi šalje određene poruke, a bojim se da u ovom trenutku ta stranka nije spremna za besprijekorne izbore”, zaključio je Milanović.

Komentiraj