Bivši premijer Zoran Milanović je u intervjuu za Novu TV komentirao arbitražu sa Slovenijom i aktualne probleme oko njezine (ne)implementacije.

“Hrvatska je u dobroj vjeri ušla u arbitražu u kojoj su arbitri uhvaćeni u varanju i kako nakon toga netko može tvrditi da je odluka validna? Vlada u ovom trenutku po tom pitanju radi što može raditi”, rekao je Milanović, dodavši da ovo ionako nije velik problem.

Na pitanje ako bi predsjednik Hrvatske trebao biti biran u Saboru, rekao je da je to jednom predložio u kontekstu nezadovoljstva miniranjem akcija hrvatske Vlade u njegovom mandatu od strane predsjednice.

“Prevelika je ovisnost o političkim strankama i to je teret kojeg se teško otarasiti”, rekao je Milanović.

Na pitanje ako se planira kandidirati za predsjednika kao nezavisni kandidat, rekao je da ga ne svrbi kandidatura za predsjednika.

“Ne razmišljam o tome i to mi je sada predaleko”, rekao je Milanović.

Na pitanje ako osluškuje javnost po tom pitanju, rekao je:

“Ako moraš ljude uvjeravati da si jak i relevantan, to je kao da moraš uvjeravati da si dama. Znači da nisi. Ne mogu komentirati što ljudi govore o tome jer je to previše egocentrično čak i za ljude kao što sam ja.”

Na pitanje ako mu nedostaje politika, rekao je da mu je u politici bilo postalo užasno teško.

“Svake izbore sam vodio kao favorit. Ogroman stres je to u kojem čovjek uživa, ali malo i pati. U politiku sam ušao mlad, sa 40 godina postao predsjednik SDP-a kao čovjek sa strane. Deset godina sam stariji, a opet sam u srednjim godinama, pa i dalje razmišljam o stanju u društvu”, rekao je Milanović.

Zamoljen da komentira pad rejtinga SDP-a, rekao je:

“Svakako mi nije svejedno, ali svaki moj komentar bi bio protumačen na način kako bi ga netko protumačio. Ali ja se ne vraćam u SDP”, rekao je Milanović.

 

 

 

 

Komentiraj