MILANO Obama kaže da je kao predsjednik živio u “lijepom zatvoru”

EPA/MATTEO BAZZI

Barack Obama rekao je u utorak da mu ne nedostaju stroge mjere sigurnosti koje su ga pratile dok je bio američki predsjednik.

Govoreći na konferenciji u Milanu, Obama je rekao da američki predsjednici “žive u balonu.”

“To je jako lijep zatvor, pa nemate slobodu kretanja kako bi se samo prošetali ili sjeli u kafić jer se uvijek postavlja pitanje sigurnosti”, rekao je.

“Sada sam samo zatočenik selfija, što je gotovo jednako loše”, dodao je, našalivši se da može “ući bilo kamo” pod uvjetom da je spreman pozirati za fotografije sa strancima.

Obama je govorio na konferenciji o hrani “Seeds and Chips – The Global Food Innovation Summit” pred publikom koja je za sudjelovanje platila 850 eura.

Prije toga je pogledao Posljednju večeru Leonarda da Vincija u središtu grada, u pratnji talijanskog ministra kulture Darija Franceschinija.

Obama se u ponedjeljak sastao s bivšim talijanskim premijerom Matteom Renzijem, koji je nedavno ponovno izabran za predsjednika Demokratske stranke.

Renzi i Obama bili su gosti na večeri koju je organizirao think-tank ISPI koja je okupila brojne ugledne uzvanike, uključujući predsjednika Fiat-Chryslera Johna Elkanna, bivšeg premijera Marija Montija i dr.

Komentiraj