Milan Bandić izrazio sućut obitelji Branka Lustiga

U četvrtak je u Zagrebu preminuo istaknuti hrvatski filmski producent Branko Lustig, dobitnik dva Oscara.

Lustig je ove godine proglašen počasnim građaninom Zagreba za izniman doprinos promicanju vrijednosti demokratskog društva, filmske umjetnosti i kulture razumijevanja među različitima.

Zagrebački gradonačenik Milan Bandić poslao je brzojav sućuti obitelji Lustig.

“S velikom tugom sam primio vijest o smrti, velikana koji je prije svega bio velik čovjek – čovjeka iznimna znanja, iskustva i nevjerojatne biografije.

Koračajući zagrebačkim ulicama, s njim je, ruku pod ruku, hodala dobrota. Otišao je bard hrvatske i zagrebačke kulturne scene, moj veliki prijatelj, čovjek iza kojega ostaju velika djela i neizbrisiv trag u srcima svih koji su imali čast poznavati ga, razgovarati s njim, osjetiti dubinu ljudskosti kojom je zračio i kojom je osvajao.

Otišao je naš počasni građanin grada Zagreba, promicatelj demokratskih vrijednosti, tolerancije i razumijevanja među različitima.

U ovome trenutku osjećam obvezu naglasiti da sve na čemu smo zajednički radili, da sve ono što je započeo i što mu je mnogo značilo – ide dalje. I Dani židovskog filma i Muzej tolerancije i Spomenik žrtvama holokausta. S neizmjernim osjećajem praznine u duši upućujem vam izraze najiskrenije sućuti”, stoji u Bandićevu brzojavu.

Komentiraj