MIKULIĆ “Smijenjen sam jer sam odbio Sanaderov nalog”

Marko Lukunic/PIXSELL

Ispitivanjem Milivoja Mikulića, bivšeg državnog tajnika te bivšeg člana uprave Hrvatskih autocesta, nastavljeno je suđenje Božidaru Kalmeti i njegovim suradnicima za izvlačenje novca iz cestarskih poduzeća i štetu ministarstvu koje je vodio naručivanjem promotivnog filma ‘Prometna renesansa Hrvatske’.

Ostavši pri ranijem stavu da će odgovarati samo na pitanje sudskog vijeća, Milivoj Mikulić je rekao da je u Upravu HAC-a došao na poziv Miomira Žužula te da je smijenjen 2004. godine ”jer nije htio provesti jedan posao koji mu je naložio premijer Ivo Sanader preko tadašnjeg predsjednika Uprave HAC-a Marija Crnjaka”.

Mikulić je pojasnio, javlja N1, da je bila riječ o provedbi natječaja za otkup kamena iz kamenoloma Velika u vlasništvu Kamen Ingrada te da je Crnjaku kazao da je to nemoguće izvesti.

”Prema Zakonu o javnoj nabavi trebalo je najmanje dva valjana ponuditelja, a u Slavoniji postoji samo jedan legalni kamenolom. Koncesionar je dužan raditi pažnjom dobrog gospodarstvenika i koristan materijal, sukladno tome, se ne može bacati. Pitao sam se kome pripada višak kamena pa sam s tim u vezi kontaktirao Ministarstvo gospodarstva gdje su mi rekli da višak kamena pripada državi, a koncesionar plaća koncesiju temeljem onog što je prodao. Poslao sam svoju geodetsku službu koja je radila na dionici Županja – Lipovac da pogledaju taj deponij i rekli su mi da količinski i kvalitetom ne odgovara onome što je nuđeno, tako da sam ja bio protiv toga posla zbog čega sam i smijenjen”, kazao je.

Komentiraj