Na inicijativu predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Andrije Mikulića (HDZ) u utorak je u Gradskoj upravi održan sastanak s vlasnicima lunaparkova na kojem je zaključeno da će se na iduću sjednicu Gradske skupštine u veljači uputiti prijedlog da vlasnici lunaparkova dobiju lokaciju u svakoj gradskoj četvrti, te da se svakom vijeću gradske četvrti omogući dodatno povećanje broja lokacija.

“Ovo je drugi sastanak na temu lunaparkova, na prvom je dogovoreno da će se vlasnicima ponuditi 17 lokacija po četvrtima i mogućnost rada za vrijeme župnih proštenja. To smo i danas potvrdili, samo što ta odluka treba proći sjednicu Gradske skupštine”, izjavio je za Hinu predsjednik Gradske skupštine Andrije Mikulić nakon sastanka s gradonačelnikom Milanom Bandićem i vlasnicima lunaparkova.

Najvažnije je da ne lomimo nijednu odluku preko noći te da rješenja donosimo za stolom. Mora se i na gradonačelnika i Gradsku upravu raditi pritisak da donesu odluke od kojih svi imaju koristi, istaknuo je Mikulić.

Gradska SDP-ova zastupnica Silva Žele dosad je dva puta pitala Bandića o njegovoj zabrani rada lunaparkovima, na što joj je on čak rekao da više neće biti lunaparkova u Zagrebu. Na prosvjedu u listopadu prošle godine ispred Gradske uprave, predstavnici lunaparkova tražili su od Bandića da im omogući rad jer imaju obrtnice i od svojeg rada žive godinama.

Predsjednik udruge “Luna” Marijan Berger izjavio je tada novinarima da je prije više od 20 godina na području Zagreba neprekidno radilo četiri do pet lunaparkova na raznim lokacijama, ali se promijenio pravilnik kojim je Bandić “u rukavicama” praktično zabranio lunapark u gradu. Tim je pravilnikom određeno da lunapark može biti na udaljenosti od 500 metara od prve stambene zgrade ili bilo kakvog objekta. “Ne znam gdje bi to trebalo biti – vjerojatno negdje na autocesti”, istaknuo je Berger.

Komentiraj