MIHALINEC NAKON SASTANKA: “Približavamo se rješavanju problema, ali štrajk ide dalje”

Nakon više od četiri sata sastanka u Vladi, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec i tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan dali su izjave za medije.

“Danas je konačno održan jedan kvalitetan sastanak s predstavnicima Vlade. Trajao je dosta dugo. Približavamo se rješavanju problema, ali štrajk ide dalje. Prosvjed u ponedjeljak će se održati. Sastanci će se nastaviti. Očekujemo da će se idući tjedan doći do rješenja”, kazao je Mihalinec nakon sastanka.

“Drago nam je da smo napokon pozvani na razgovor. Nadamo se da ćemo održati još koji sastanak. Pričalo se o argumentacijama jedne i druge strane. Nema nikakve ponude, ali dogovorili smo da se nadamo da će biti još sastanak”, poručila je Tuškan i ponovila da se štrajkaške aktivnosti nastavljaju.

Predstavnici sindikata, tajnica Sindikata učitelja Ana Tuškan i šef Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Branimir Mihalinec u 14.30 u Vladi su se sastali s predstojnikom ureda premijera Zvonimirom Frkom Petešićem, posebnim savjetnikom premijera Zvonkom Kusićem i po jednim predstavnikom iz Ministarstva znanosti i Ministarstva rada, ali ne i sa ministrima.

Komentiraj