Microsoft odlučno provodi ekološku strategiju

Unsplash/Daniel von Appen

Microsoft je odlučan u provođenju najavljene ekološke strategije i planova, izvještava engadget.com  .Velika tehnološka kompanija ne brine samo o smanjenju stakleničkih plinova, već želi “vratiti u prirodu” više vode, nego što će potrošiti u svojim zgradama, uredima i drugim prostorima koje koristi. Napominju kako je smanjenje i racionalna potrošnja vode oduvijek  bila u samom vrhu pravila tvrtke.

Ističe se kako će kompanija uložiti napore i financijska sredstva u obnovu određenih močvarnih područja, a neke od akcija će se usredotočiti i na “uklanjanje nepropusnih površina poput asfalta”. Te aktivnosti će biti izvedene na lokacijama, koje se nalaze u blizini Microsoftovih posjeda i zgrada izvan gusto naseljenih područja.

Otkriva se kako će za potrebe kampusa u Silicijskoj dolini sva voda, koja se ne koristi za piće, biti pročišćavana, a planira se i proširenje sustava za sakupljanje kišnice. Pročišćena voda će se na brojnim lokacijama ubuduće koristiti za uređenje okoliša, vodovod i hlađenje. Usto, Microsoft će se udružiti s nevladinim organizacijama, kako bi i lokalne zajednice imale pristup pitkoj vodi.

Komentiraj