Microsoft: Nemamo dobre mobilne telefone u vrhu ponude

Autor:

U konferencijskom pozivu vezanom za kvartalne poslovne rezultate Microsofta, čelnik softverskog diva Satya Nadella otkrio je kako su barem donekle svjesni toga da stvari u mobilnom segmentu ne stoje baš dobro.

Microsoft je inače nedavno najavio ukidanje gotovo osam tisuća radnih mjesta, primarno u mobilnom segmentu, a Nadella je najavio i da će se iz Redmonda otkrivati mnogo manje modela mobilnih uređaja.

Posebnu pažnju (konačno) će dobiti i perjanice, ali prije prvih rezultata (i prvih uređaja uopće) treba završiti Windows 10 platformu namjenjenu mobilnim telefonima – točnije, barem još koji mjesec.

Microsoft je za prethodni kvartal morao otpisati čak 7,6 milijardi dolara vezanih za kupovinu Nokije, a Nadella je u pozivu za investitore otkrio kako trenutno nemaju dobre uređaje u najvišem segmentu.

 

  • Neke od novih uređaja za Windows 10 Microsoft će otkriti za vrijeme ovogodišnjeg IFA sajma elektronike u Berlinu.

 

Kad je pak riječ o Windows 10 operativnom sustavu, Nadella je vrlo optimističan. Soft launch ‘desetke’ počinje 29. srpnja, a pored besplatne nadogradnje za vlasnike Windows 7 i 8.x licenci, novost je svakako to kako je najavljeno više od dve tisuće novih uređaja namjenjenih Windows 10 platformi. U Redmondu se nadaju da će do 2018. godine ovaj OS nove generacije biti na više od milijardu uređaja.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)