Michael Jordan donirat će 100 milijuna dolara za borbu protiv rasizma

Slavni košarkaš Michael Jordan odlučio je donirati 100 milijuna dolara skupinama koje se bore za rasnu jednakost i socijalnu pravdu, objavili su američki mediji.

Legenda NBA lige u priopćenju je navela da će novac distribuirati kroz deset godina, a ići će organizacijama koje se bore protiv rasizma.

”Jordan brend je crna zajednica. To je više od jednog čovjeka, to je obitelj. Predstavljamo ponosnu obitelj koja je preskočila sve prepreke, borila se protiv diskriminacije širom svijeta i koja je radila svakog dana na tome da izbriše mrlju rasizma ili štetu nepravde. Danas objavljujemo da će Michael Jordan i Jordan brand donirati 100 milijuna dolara tijekom sljedećih deset godina organizacijama posvećenim osiguravanju rasne jednakosti, socijalne pravde i većeg uspjeha u obrazovanju”, stoji u priopćenju.

Jordan se ranije oglasio priopćenjem zbog smrti Afroamerikanca Georgea Floyda, zbog kojeg već danima traju prosvjedi diljem SAD-a i svijeta.

“Užasno sam tužan, povrijeđen i jako ljut. Vidim i osjećam bol jako puno ljudi, njihovu frustraciju i bijes. Podržavam sve one koji su digli glas protiv rasizma i nasilja prema obojenim ljudima u našoj zemlji. Sad je dosta. Nemam odgovore, ali naš zajednički glas protiv ovakve situacije pokazuje da nas ništa ne može razdijeliti. Moramo paziti jedni na druge i nikad ne smijemo ignorirati ovakvu bezosjećajnu brutalnost. Moramo nastaviti s mirnim prosvjedima protiv nepravde i moramo tražiti odgovornost vlasti. Naš zajednički glas mora pritisnuti vodeće ljude u ovoj zemlji da promijene zakone, a ako to ne učine mi ćemo glasovima na izborima promijeniti njih. O ovome problemu moramo raditi svi zajedno. Obitelji Georgea Floyda želim izraziti sućut i suosjećanje svima onima koji su pogođeni njegovom smrću koju su uzrokovali isključivo rasizam i nepravda”, napisao je Jordan na Twitteru.

Komentiraj