MERKEL "Moguća odgoda Brexita do kraja ove ili početka sljedeće godine"

EPA/HAYOUNG JEON

Britanska premijerka Theresa May u utorak se u Berlinu sastala s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi zatražila pomoć za novu odgodu Brexita, javlja BBC.
Ujedinjeno Kraljevstvo Europsku je uniju trebalo napustiti prije više od tjedan dana. Ipak, britanski parlament je podijeljen, a May pokušava dobiti potvrdu parlamenta za svoj prijedlog o izlasku.
May je tako atražila podršku za drugu odgodu Brexita, s 12. travnja na 30. lipnja. May bi se nakon toga u Parizu trebala susresti s francuskim predsjednikom Emanuelom Macronom.
Merkel je nakon sastanka s May kazala kako mogućim smatra da se Brexit odgodi do kraja ove ili početka sljedeće godine. Najavila je i kako će na sutrašnjem izvanrednom summitu Europske unije biti riječi o ‘fleksibilnom terminu’ izlaska Velike Britanije iz Europske unije.
Britanska vlada je prije toga priopćila kako su se Merkel i May tijekom dvosatnog razgovora u kancelarskom uredu u Berlinu u utorak složile da treba učiniti sve kako bi se izbjegao neuređeni Brexit.

Komentiraj