Medved potvrdio da se založio da Merčep ode u toplice

Autor:

Zagreb: Vlada RH održala 113. sjednicu 06.06.2018., Zagreb- U Banskim dvorima odrzana je 113 sjednica Vlade RH. Tomo Medved, 
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je u srijedu za N1 odluku da osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep kaznu zatvora služi u toplicama, a ne u zatvoru.

“Kao što inače radimo u takvim situacijama, mi smo podržali incijativu u suradnji s Ministarstvom pravosuđa”, rekao uje Medved i odgovorio zalaže li se i inače da zatvorenici dobiju toplice: “Ukoliko se radi o hrvatskim braniteljima, ukoliko liječnici daju uputnicu i preporuku za takav oblik rehabilatacije, a ustanove u kojima izdražavaju kaznu nisu u mogućnosti pružiti takvu uslugu.”

Boravak ratnog zločinca u toplicama komentirao je i bivši predsjednik Ivo Josipović. “To je stvar politike, pravosuđe je svoj posao napravilo i donijelo odluku koja se može ili ne mora nekome sviđati, ali se mora poštivati. Osuđene osobe trebaju izdržavati kaznu zatvora. Postoje tretmani u zatvorskoj bolnici. Ovo da iza zastora osuđenici idu u toplice je poražavajuće, osobito kad je riječ o gnjusnim ratnim zločinima. Boravak u toplicama nije nešto što afirmira Hrvatsku”, rekao je Josipović.

Tomislav Merčep služi kaznu u toplicama

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.