Tomislav Merčep služi kaznu u toplicama

Autor:

12.05.2016., Zagreb - Ratni pomocnik ministra unutarnjih poslova Tomislav Mercep na Zupanijskom sudu nepravomocno proglasen krivim za ratni zlocin nad srpskim civilima 1991. na pakrackom i kutinskom podrucju. 
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Osuđeni ratni zločinac Tomislav Merčep kaznu zatvora, umjesto u ćeliji, izdržava u Krapinskim toplicama, piše Index.

Merčep je pravomoćno osuđen na sedam godina zatvora zbog ubojstva 43 civila, koje su ubile njegove postrojbe. Na sudu je dokazano da su njegovi podređeni nezakonito uhapsili ukupno 52 osobe. Samo šest ih je preživjelo tretman “merčepovaca”, a tri osobe se vode kao nestale.

Ministarstvo pravosuđa na upit Indexa odgovorilo je kako je Merčepu, temeljem preporuke liječnika, odobreno liječenje u stacionarnoj medicinskoj ustanovi, s obzirom na to da za provođenje potrebnog liječenja ne postoje uvjeti u tijelima zatvorskog sustava. Predviđeno je da liječenje u vanjskoj zdravstvenoj ustanovi traje od 1. kolovoza do 15. rujna 2018. godine.

Mjesec i pol boravka u toplicama Tomislavu Merčepu omogućilo je Ministarstvo pravosuđa uz asistenciju Ministarstva branitelja. Vrijeme provedeno u toplicama Merčepu se računa u odsluženje kazne.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.