Međimurje je prva regija u Hrvatskoj nagrađena prestižnom nagradom Green Destination za održivi turizam

Autor:

Međimurska županija

‘Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma i zato je naša strategija razvoja turizma usmjerena na održivost, uz promoviranje bogatih prirodnih vrijednosti između Mure i Drave, baštine, povijesti, enogastronomije…’, ističe župan Posavec

Godine predanog rada u Međimurskoj županiji na grananju i povezivanju sadržaja u održivom turizmu, uz suvremeni pristup koji podrazumijeva brigu za okoliš i smanjenje negativnih emisija, nagrađene su prestižnom nagradom Green Destination. Srebrna oznaka kvalitete u održivom turizmu Međimurskoj županiji i njenoj Turističkoj zajednici dodijeljena je proteklih dana na najvećem sajmu turizma u Berlinu. Međimurje je kao prva regija u Hrvatskoj, te četvrta u svijetu, pristupilo ovom certificiranju te ponijelo renomiranu oznaku kvalitete.

Kriteriji za dosezanje razine Green Destination regije iznimno su zahtjevni te nisu dovoljne isključivo ideje, već cjelovita implementacija sadržaja u zajednicu.

Kada je o Međimurskoj županiji riječ prestižna nagrada dodaje snažan impuls razvoju novih sadržaja kojima će ovaj kraj svakom gostu pokazati raskoš kulturno-povijesnog blaga, uz mogućnosti odmora u bajkovitom krajoliku uz raznoliku ponudu sadržaja iz kojih svatko može osmisliti vlastiti način putovanja međimurskim cvjetnjakom.

Da bi turizam (za)živio – prije dolaska gostiju – moraju ga prihvatiti domaćini. U Međimurskoj županiji mnogo se radilo i na senzibilizaciji domaće javnosti kada je riječ o prezentiranju vlastitih vrijednosti. Međimurci su radišni ljudi, ponosni na svoj kraj, a razvoj turizma pokazao je da su i gostoljubivi domaćini.

Međimurska županija

„Ovo veliko priznanje stiglo je kao rezultat truda, rada i zalaganja svih stanovnika Međimurja te nagrada pripada svima koji neumorno i predano brinu o uređenosti svog zavičaja, zaštiti okoliša, čuvanju prirodnih i kulturnih vrijednosti. Međimurje je zelena kolijevka hrvatskog održivog turizma i zato je naša strategija razvoja turizma usmjerena na održivost, uz promoviranje bogatih prirodnih vrijednosti između Mure i Drave, revitalizaciji kulturne baštine, naše povijesti, kvalitete enogastronomije i lokalnih proizvoda, te svega onoga što čini identitet našega Međimurja. Ponosni smo što je taj rad i postignuća prepoznala struka na svjetskoj razini dodijelivši nam ovu respektabilnu nagradu“, ističe župan Međimurske županije Matija Posavec.

Strategija turističkog razvoja Međimurja važna je za cijelu Hrvatsku i njen kontinentalni turizam. Veliki je trud uložen da bi se postigla ova razina kvalitete i prepoznatljivosti, da bi se postalo i ostalo predvodnik u našoj zemlji i na planu održivog turizma, naglašava direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

„Turistička zajednica Međimurske županije u suradnji sa Županijom i dionicima iz komercijalnog, javnog i nevladinog sektora, posljednjih šest mjeseci aktivno je radila na preduvjetima za dobivanje ove vrijedne nagrade kojom smo dokazali visoku razinu održive turističke ponude na destinaciji“, navodi Rudi Grula.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.