Matthew McConaughey odustao od politike, neće se kandidirati za guvernera Teksasa

Matthew McConaughey objavio je u nedjelju na svom Instagramu kako neće ući u utrku za guvernera Teksasa 2022. godine te da je odlučio fokusirati se na služenje ljudima ove američke države na drugačiji način. U trominutnom videu McConaughey je govorio o vrijednostima služenja, odgovornosti i problemima u lokalnoj i državnoj politici. Kazao je kako je, dok je razmatrao ideju da se kandidira za guvernera, slušao i učio te analizirao i studirao teksašku i američku politiku u pokušaju da shvati kako bi najbolje mogao služiti ljudima.

„Kao jednostavnom klincu rođenom u mjestašcu Uvalde u Teksasu nikada mi nije palo na pamet da bi jednog dana bio razmatran kao politički vođa. To je ponizan i inspirirajući put o kojem treba razmišljati. To je ujedno put koji u ovom trenutku nisam izabrao“, rekao je McConaughey.

Oscarom nagrađeni glumac također je rekao kako će nastaviti podržavati one poduzetnike, njihove poslove i fondacije, za koje vjeruje da su vođe, kao i elite za koje vjeruje da stvaraju put do uspjeha ljudi kao i organizacije koje služe i grade povjerenje dok istovremeno generiraju prosperitet. „To je američki san“, ustvrdio je McConaughey.

McConaughey se morao odlučiti o kandidaturi do 13. prosinca. Proteklog tjedna, istraživanje Dallas Morning Newsa pokazao je da bi McConaughey pobijedio republikanskog kandidata Grega Abbotta kao i demokratskog kandidata Beto O’Rourkea.

Komentiraj