MATIĆ “Neki čuvari u logoru prema meni su se ponašali bolje nego dio Predsjedništva SDP-a”

Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar branitelja Predrag Matić u razgovoru za Večernji list rekao je kako je uvjeren da može postati novi SDP-ov gradonačelnik Zagreba. Matić kaže da SDP, kao velika stranka, u Zagrebu mora imati svog kandidata za gradonačelnika. “Javio sam se kao odgovorna osoba. Tko me pozna, zna da ne volim kukavičluk”, rekao je Matić.

“Rekao sam im da kažu koga boljeg od mene imaju. Ne tvrdim da sam kapitalac, ali za većinu ljudi koji sjede u Predsjedništvu SDP-a sam itekakav kapitalac. Meni bi ta kandidatura bila veliki izazov i znam da imam veću potporu od Zagrepčana nego od same stranke”, ističe dodajući kako je reakcija u Predsjedništvu bila – ‘šok i nevjerica uz nekoliko ciničnih osmijeha’.

Smatra da se novi predsjednik stranke Davor Bernardić ne bi trebao kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika, jer je izborom za predsjednika SDP-a to mjesto rperastao. Komentirao je i Predsjedništvo stranke. “Bio sam u srpskom logoru i dobar dio čuvara se prema meni ponašao bolje nego neki članovi Predsjedništva SDP-a”, kaže.

Za kraj je poručio kako u utrku za zgarebčkog gradonačelnika ne bi išao bez potpore stranke, kao nezavisni kandidat. Ipak, ima u stranci i onih koji misle da je njegova kandidatura dobra ideja. “Vidio sam se i s bivšim predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem. I on misli da bih trebao ići u tu trku”, zaključio je Matić za Večernji list.

Komentiraj