Matić: Izbor ministra branitelja je sprdačina

Petar Glebov/PIXSELL

Bivši ministar branitelja Predrag Matić gostujući na N1 televiziji kazao je da ministarstvom branitelja trenutno upravlja njegova bivša zamjenica Vesna Nađ.

“Moja bivša zamjenica je sada tehnička osoba koja tamo upravlja. Nažalost, programi sada stoje, ne provode se jer nema ministra. Prosvjednike dolje to ne zanima. Vidjeli ste, bili su neki dan kod premijera da ga prisile da se nametne kandidat kojeg bi oni željeli. I sada premijer kao da na Njuškalu traži ministra. Ovo je iz šaljive situacije prešlo u tragikomičnu. Ovo je sada sprdačina i ja sam zbog toga tužan”, kazao je Matić.

Kazao je kako je “militantni dio branitelja oko 500 dana pred Ministarstvom i nikome se baš ne prihvaća taj vrućeg krumpira”.

“Nedavno je smanjen proračun Ministarstvu branitelja. Kad sam ja uspio dobiti povećanje proračuna, branitelji ispred Ministarstva izrazili su sumnju za što sam ja taj novac potrošio, no otkrio sam im tajnu – za branitelje. Tko god će postati ministar mora imati neke čarobnjačke sposobnosti jer ovaj proračun od 850 milijuna je napet kao kišobran i to je samo za ispunjavanje trajnih prava branitelja. Nova vlada je svašta obećavala u kampanji, ne znam kako će to provesti, ali ja ću ih na to podsjećati”, kaže Matić.

Rekao je da zbog slučaja Mije Crnoje nije pokrenuta revizija braniteljskih kredita.

“Priča je malo duža. Kad sam došao u Ministarstvo vidio sam da postoji Odjel unutarnje revizije koji je neovisan i može sve provjeriti. Čovjek iz tog odjela mi je rekao da nikada nije ništa radio. Tada sam aktivirao taj Odjel. Prije gotovo godinu dana se počelo s revizijom braniteljskih kredita. Naša revizija samo vrši nadzor i otkriva stanje, a ako uoči neke nezakonitosti podaci se šalju Ministarstvu pravosuđa”, rekao je Matić i dodao kako Crnojin kredit nije tako otkriven jer ga je on dobio puno prije.

Rekao je da je ovo prvi put da se “javnim natječajem” bira ministar, da udruge imenuju svoje kandidate.

“Možda se premijer nada da će, ako ministar ne bude dobar, moći okriviti udruge. Ovo da ulica traži ministra je poražavajuće. Za ovu Vladu, za oporbu je jako dobro”, kaže Matić.

Komentiraj