Scorsese ponovo napao filmove temeljene na stripovskim herojima: “Trebamo spasiti svijet filma”

Autor:

Promo

Magazin GQ objavio je veliki tekst o Martinu Scorseseu u kojem je slavni redatelj, između ostalog, govorio o stripovima i filmskim franšizama, temi o kojoj je već govorio u prošlosti. Kada ga je novinar pitao o filmskim hitovima koji se temelje na stripovskim herojima, Scorsese je kazao njihova sveprisutnost može negativno utjecati na publiku koja nije osobito verzirana glede ostalih filmova. „Opasnost se krije u tome što takvi filmovi čine našoj kulturi. Dolaze nove generacije koje misle da su jedini filmovi upravi takvi filmovi“. Kada mu je novinar rekao kako publika otprije tako misli, Scorsese se složio s njim.

„Oni već tako misle što znači da moramo jače uzvratiti. To mora doći od samih filmaša. Imate braću Safdie, imate Chrisa Nolana, znate na što mislim. I neka ih udare sa svih strana. Udarite ih sa svih strana i nemojte odustati. Pokažite im što znate jer moramo spasiti svijet filma“, kazao je Scorsese koji je komentirao i streaming platforme nasuprot kino dvorana.

“Mislim da proizvedeni sadržaj zapravo nije film. To je gotovo kao da umjetna inteligencija snima film. A to ne znači da nemate nevjerojatne redatelje i ljude za specijalne efekte koji rade prekrasna umjetnička djela. Ali što to znači? Čemu ti filmovi, što će vam dati? Osim neke vrste konzumiranja nečega i zatim eliminiranja toga iz vašeg uma, cijelog vašeg tijela? Pa što ti to daje?”

Novi film Martina Scorsesea „Ubojice cvjetnog mjeseca“ sa Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi u hrvatskim se kinima počinje prikazivati 19. listopada.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.