Mario Stanić novi savjetnik za sportsku politiku predsjednika Hajduka (VIDEO)

Predsjednik Hajduka Marin Brbić predstavio je Marija Stanića kao novog savjetnika za sportsku politiku predsjednika kluba dok je Ivan Kepčija preuzeo poziciju sportskog direktora Bilih.

Stanić je rođen u Sarajevu 10. travnja 1972. godine, proslavljeni je hrvatski reprezentativac i osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu odigranom u Francuskoj 1998. godine. Nogometnu karijeru je započeo u FK Željezničar, nastupao je još za Croatiju Zagreb, Sporting Gijon, SL Benficu, Club Brugge, AC Parmu i Chelsea.

Za A reprezentaciju Hrvatske upisao je ukupno 49 nastupa te je pri tom postigao ukupno sedam pogodaka, a strijelac je i prvog povijesnog pogotka Hrvatske na svjetskim prvenstvima.

Kepčija je pak rođen u 9. svibnja 1982. u Puli, diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te kineziologiju na Saint Mary’s College of California.

U SAD-u je radio kao nogometni trener te tehnički direktor nogometnog kluba San Ramon. Trenersku karijeru započeo je 2004. godine kao trener u omladinskoj školi Jadrana iz Poreča. Godinu dana poslije otišao je u SAD na školovanje gdje je boravio do 2014. godine.

Tri godine bio je zamjenik voditelja Akademije GNK Dinamo u kojeg je došao 2014. godine, a paralelno je dvije godine obnašao dužnost i kao pomoćni trener tadašnjem izborniku Ferdi Milinu za U-19 reprezentacije Hrvatske. Od 2017. do 2018. godine bio je sportski direktor Legije iz Varšave.

Hajduk je tako nakon završetka polusezone dobio nasljednike Lukše Jakobušića i Saše Bjelanovića koji su proteklih tjedana napustili Poljud dok će Stanić i Kepčija odlučiti o statusu trenera Damir Burića.

Konferencija za medije:

 

Komentiraj