Marin Blažević odlazi s mjesta indendanta riječkog HNK Ivana pl. Zajca!

Autor:

07.06.2021.,Osijek - Potpisivanje ugovora o koprodukciji dvaju nacionalnih kazalista HNK Rijeka i HNK u Osijeku.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Davor Javorovic/PIXSELL

Marin Blažević više neće biti intendant Hrvatskog narodnog kazališta Ivana. pl. Zajca. u Rijeci.

Naime, Blažević odlazi na vlastiti zahtjev. On je Kazališnom vijeću podnio zahtjev za prijevremeno okončanje mandata od 31. prosinca 2023., što je godinu dana prije isteka četverogodišnjem mandata koji je započeo s 1. siječnja 2021. godine.

O njegovom zahtjevu raspravljati će se na sjednici Kazališnog vijeća riječkog HNK zakazanoj za 2. kolovoza, pod točkom 7.

Novi list piše da će se na dnevnom redu spomenute sjednice naći i druge zanimljive točke. Jedna od njih je točka 17. Informacija o mišljenju Ministarstva kulture i medija o umjetničkom radu i djelovanju izvan kazališta. Potom je tu točka 18. Informacija o stanju sudskih sporova na dan 1. kolovoza 2022. godine, a i točka 19. Informacija o sklapanju Kolektivnog ugovora za zaposlenike HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

Sljedeća zanimljiva točka je Informacija o otkazu ugovora o radu Ravnatelju Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, nakon koje slijedi točka 21. Prijedlog za imenovanje ravnatelja Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka. Tu je i točka 22. Donošenje Pravilnika o postupku unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti i postupak imenovanja povjerljive osobe i njezina zamjenika.

U posljednje vrijeme sve je više umjetnika koji javno istupaju protiv Blaževića, tvrdeći da sustavno mobingira one koji ga ne podrže. Sve je krenulo tako da Gradsko vijeće grada Rijeke nije podržalo godišnje financijsko izvješće, nakon toga je na sumnjiv način ‘’palo’’ Kazališno vijeće tako što su trojica članova dala ostavku u roku od tjedan dana.

Za Nacioanal su o odnosu s Blaževićem govorili Filip Fak i Akleksandar Nikolić.

ALEKSANDAR NIKOLIĆ: ‘Marin Blažević me mobingirao, ali tužio sam ga, nisam dopustio da me slomi’

FILIP FAK: ‘Tužio sam Blaževića za mobing, njegovo ponašanje ulijeva strah’

UMJETNICI: ‘Novi zakon intendantima daje prevelike ovlasti’; BLAŽEVIĆ: ‘Kreće osvetnički lov na moju glavu’

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.