Marija Vučković o uhićenju Tolušića: “Još je rana faza istrage. Neki kontakti mogu se doživjeti kao pritisak”

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u četvrtak je, nakon sjednice Vlade, komentirala uhićenje svog prethodnika Tomislava Tolušića. Poručila je da je riječ o ranoj fazi istrage te dodala da se, prema pisanju medija, spominju dva natječaja – oba za koja su nadležni Ministarstvo poljoprivrede i Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR)

Riječ je o dva slučaja – jedan je vezan za natječaj iz Vinske omotnice, a u drugom slučaju riječ je o natječaju koji se financira iz Programa ruralnog razvoj. Istragu, kaže, ne želi komentirati.

Na novinarsko pitanje češlja li USKOK još po Ministarstvu, odgovorila je: “Ja to ne mogu ni osporiti niti potvrditi. Moramo pričekati rezultati istrage. Što se tiče prvog natječaja, riječ je o natječaju iz 2020. godine kad je poljoprivredno gospodarstvo o kojem je riječ dobilo sredstva, a kad govorimo o drugom natječaju, riječ je o investicijskom natječaju koji je objavljen prošle godine i za koje je gospodarstvo dobilo odluku o odbijanju”.

Dodala je da je riječ o istrazi koju je pokrenuo Ured europskoj javnog tužitelja. Istaknula je Marija Vučković da Ministarstvo poljoprivrede ima veliki proračun te imaju mnogo upita vezanih uz različite natječaje bilo da se radi o istražnim organima ili zainteresiranim građanima.

Poručila je da imaju mnogo upita vezanih uz različite slučajeve. Navela je da se nekoliko puta u posljednje tri godine se susrela s Tolušićem, a spomenula je i pritiske s kojima je suočena. Na upit novinara je li doživjela pritisak od strane bivšem ministra odgovorila je da je načelno govorila da neke kontakte mogu doživjeti kao pritiske, ne referirajući se na ovaj slučaj.

“Ne mogu komentirati ovaj slučaj”, rekla je novinarima o tome je li Tolušićeve kontakte doživjela kao pritisak. Na inzistiranje novinara, Marija Vučković je istaknula da nije imala kontakte s Tolušićem nakon što mu je odbijen zahtjev za potporu.

Policija upala u kuću Tomislava Tolušića! Uhićen je. Oglasili se Ured europskog javnog tužitelja i policija

Komentiraj