MARICA VIDAKOVIĆ ‘Do kraja godine Konzum na pozitivnoj nuli’

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Prokuratistica Kraša Marica Vidaković sinoć je na HTV-u izjavila kako će Konzum do kraja godine biti na pozitivnoj nuli.

“Danas smo dobili izvješće za prvih 5 mjeseci. Moram reći da je bilo dosta ugodno slušati povjerenika Ramljaka u kojima je redom proizvodne kompanije nabrajao da im je pozitivna operativna marža i da im je zapravo i pozitivan rast EBID-a”, rekla je Vidaković dodajući da je dobro što nije bilo bitnog pada prihoda ključnih članica proizvodnog segmenta.

Iako je Konzum ostvario gubitak u prvih pet mjeseci, Vidaković ističe da je gubitak manji nego prošle godine u isto vrijeme. Što se tiče kredita koji je sinoć sjeo na račun Agrokora Vidaković poručuje da će taj novac prvenstveno ići Agrokorovim kompanijama kako bi one mogle dići svoj operativni biznis i tako kasnije vratiti dugove dobavljačima. Ali, od ukupnog iznosa, naći će se i za povrat dobavljačima, kaže.

“Utvrdit će se kriterij za to vraćanja. Tehnika je dosta komplicirana, no neće biti problem da i do polovice kolovoza svi će dobiti novac koji je dogovoren sa Vjerovničkim vijećem”, rekla je.

Komentiraj