MARIĆ “Odbacujem sve optužbe, promašene su i neutemeljene”

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić u srijedu je u Saboru pročitao unaprijed pripremljen govor te odbacio sve optužbe koje mu se stavljaju na teret.

“Unatoč tome što sam na desetine puta stajo ovdje ispred vas, branio brojne zakone, nikad, ni u najluđim snovima nisam zamišljao da ću morati izgovarati ovu rečenicu koju ću sada reći. A to je da odmah na početku želim odbaciti sve što stoji prijedlogu za izglasavanje mog nepovjerenja, meni kao ministru financija, potpuno promašeno i neutemeljeno”, rekao je Marić.

Posebno, istaknuo je, odbacuje optužbe da je u u obnašanju javnog posla bilo kojim postupkom pogodovao ili stavljao bilo kakav privatni interes ispred javnog. “Što se tiče navodnog sukoba interesa, s obzirom na činjenicu da sam radio u Agrokoru četiri godine, držim da to nipošto ne znači automatsku diskvalifikaciju za obnašanje određenih dužnosti u Vladi, pa tako ni dužnosti ministra financija”, kazao je.

Dodao je da ga s Agrokorom jedino veže briga za stabilnost sustava. “S Agrokorom nemam ugovor koji bi me vratio tamo, nemam dionice. Ovo nije presudno, ispod svake razine ljuskog dostojanstva je stavljanje na teret ono što mi se stavlja na teret. Nitko iz moje obitlji nema nikakve veze s Agrokorom. Financijska izvješća sam dobivao kad su bila gotova revidirana”, objasnio je Marić.

Poručio je kako je ponosan na sve. Kazao je kako zbog sebe, ali najviše svoje obitelji odbacuje sve neutemeljene optužbe.

Komentiraj