HINA

MARIĆ O ODUSTAJANJU OD EMA-E ‘Treba raditi na tome da dovedemo agencije u Zagreb’

Ministar financija, Zdravko Marić komentirao je povlačenje hrvatske kandidature za novo sjedište EMA-e, prenosi televizija N1.

“Koristi mogu biti dalekosežne, nisam osobno detaljno upoznat s kandidaturom da bih mogao govoriti. Konkurencija je vrlo oštra i mislim da ne trebamo odustati od ove i drugih kandidatura, i treba raditi na tome da se agencije dovede u Zagreb”, kratko je kazao Marić.

Podsjetimo, Hrvatska je danas povukla svoju kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove.

Nakon mnogobrojnih kritika na račun te odluke koja je stigla u zadnji čas jer se o novom sjedištu glasa danas, ministar Kujundžić rekao je kako je tako odlučeno jer su zaključili da je Hrvatska bila u neravnopravnom položaju spram ostalih država.

“Mi smo još u subotu odlučili povući kandidaturu s Irskom i Maltom iz sljedećeg razloga: Grad Zagreb, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva napravili su maksimalno korektnu aplikaciju za EMA-u, a kad je bilo ocjena valjanosti kandidature, bodovanja su dali djelatnicima EMA-e. Kad su počeli politički pritisci, vidjeli smo da je Hrvatska u neravnopravnom položaju i da ocjene koje se uzimaju u obzir nisu principijelne”, rekao je Kujundžić.

Komentiraj