Hrvatska gastronomska scena s nestrpljenjem očekuje prvi vodič ‘Gault&Millau Croatia 2018’ koji izlazi 06. travnja te tako svrstava našu zemlju u društvo više od 20 gastronomskih sila diljem svijeta.

Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič će predstaviti selekciju 100 restorana i 100 vina iz cijele Hrvatske te 50 POP lokala (slastičarnice, bistroe, wine barove, cantine…), odnosno probrane adrese za sve one koji žele uživati u dobroj hrani, finim vinima i ugodnom ambijentu.

Na svečanoj promociji vodiča gdje će se održati dodjela prestižnih godišnjih ‘Gault&Millau trofeja’ hrvatskim chefovima koji su se posebno istaknuli svojim radom i svojom strašću prema kuhanju, izabrat će se i hrvatski Gault&Millau Chef godine, Veliki chef sutrašnjice, Chef tradicijske kuhinje, Mladi talent i najbolje POP mjesto.

Francuski chef Edouard Loubet i chef Ana Roš bit će počasni gosti gala večere i svečanosti dodjele “kulinarskih Oskara“.

Dok je Slovenka Ana Roš osvojila titulu najbolje žene chefa na svijetu, chef Edouard Loubet nositelj je najvišeg odličja Gault&Millau: 5 toques – kuharskih kapica.

Chef Edouard Loubet

Komentiraj