Dinamov savjetnik Zdravko Mamić izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare održanoj u Maksimiru da bi presuda u slučaju za koji mu se sudi na osječkom Županijskom sudu mogla pasti pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu jer u zapisniku s ročišta nije navedeno da ne smije bio nazočan suđenju.

“U Osijek sam išao u ponedjeljak i nisam se prikladno obukao za sud jer sam mislio da ne smijem prisustvovati. Negdje smo sjeli i čitali zapisnik gdje ni u jednom zapisniku ne stoji da ja ne mogu biti na suđenju. Jedan odvjetnik mi je rekao da moram tražiti da prisustvujem. Ali nisam htio biti nesimpatičan. U daljnjem postupku u Strasbourgu će zbog toga pasti presuda, rekao mi je taj odvjetnik. I ja pred sudnicu i policajci mi nisu dali da dođem. Šta vam hoću reći”, izjavio je Mamić.

Dodao je da su novinari od Modrića, kojeg je nazvao ‘najsvetijom osobom na svoijetu’, napravili ‘lažova i krivokletnika’, jer je samo rekao istinu i nije podlegao niskim strastima. “Trebao je reći da sam ja napravio kazneno djelo onda bi mu pljeskali i bio bi njihov heroj”, poručio je.

“Svjedočio je Luka Modrić i mi sretni ko mali prasci jer je rekao istinu. Idemo drug dan na ročište i vidimo u zapisniku sve suprotno, po zapisniku ja sve kriv. I sud to ispravi. Kad je Lovern svjedočio kaže da je potpisao dokument 2-3 mjeseca prije odlaska u Lyon, a ovi kažu da je to napravio 2-3 mjeseca prije nego je išao u Liverpool. Pa to je 4 godine razlike. Tad sam ja izletio. Pa zašto vaša omaška je u redu ali kad uvalite Mdoriću aneks umjesto sporazuma onda to nije u redu i kad on pojasni nešto?”, objasnio je.

Komentiraj