Magla smanjuje vidljivost, moguća je poledica

Magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama gdje traju radov, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Lici: ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac: zbog izgradnje rotora u Svetoj Nedelji zatvoren je čvor Sveta Nedelja. Promet je preusmjeren na čvor Bobovica, a iz smjera Zagreba na izlazni krak čvora Jankomir za Rakitje/Kerestinec.

Zagrebačka obilaznica – čvor Jankomir (A3): zona ispod zapadnog nadvožnjaka Jankomir, na glavnoj trasi autoceste A3 (u smjeru čvora Lučko i GP Bregana) – promet se u oba smjera vodi samo jednim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h; zatvoren je izlazni krak na čvoru Jankomir iz smjera Krapine (sa A2) prema gradu Zagrebu (Jankomiru) zbog čega je promet preusmjeren obilazno preko nadvožnjaka Rakitje.

DC1 brza cesta Solin-Klis Grlo: do 20.12.2019. zbog radova na istočnom kolniku državne ceste DC1, smjer Split – čvor Klis Grlo, vozi se uz privremenu regulaciju, trak za spora vozila i vozni trak zatvoreni su za sav promet te se vozi pretjecajnim trakom.

DC3 Gornje Jelenje: zbog radova do 7.12. na dionici Gornje Jelenje-Škrebutnjak vozi se uz privremenu regulaciju.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Komentiraj