Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u petak je bio predmet sprdnje u cijeloj Francuskoj, ali i šire. Pojavile su se, naime, fotografije sa plaže na kojoj je Sarkozy nekako naglo porastao u odnosu na svoju suprugu Carlu Bruni. Naslovnicu Paris Marcha krasi fotografija sa Korzike, na kojoj je očito bilo posla u Photoshopu.

Sarkozy je inače visok samo 162 centimetara, a njegova supruga Bruni čak 176 centimetara. Na spomenutoj fotografiji sarkozy izgleda poput diva u usporedbi sa Carlom Bruni. “I, kao i obično, Sarkozy i Bruni odlučili su svoj odmor provesti u Photoshopu”, bio je jedan od mnogih komentara na društvenim mrežama.

Brojni drugi francuski mediji sugerirali su da nije samo promijenjena visina 60-godišnjeg bivšeg francuskog predsjednika, već i cijeli oblik tijela 47-godišnje Carle Bruni. “Ona pored njega izgleda kao tinejdžerica, nalazi se u pozi na koju se navikla kao prva dama Francuske kako bi kraj supruga izgledala manja”, prenosi Daily Mail.

 

  • Sarkozy je inače vrlo osjetljiv zbog svoje visine, a za vrijeme dok je bio predsjednik odlazio je u krajnosti kako bi sakrio svoju visinu. Dvanaest niskih ljudi moralo je stajati iza njega kako bi izgledao viši u televizijskom govoru 2009. godine. U još jednom fijasku, Sarkozy je koristio ‘lojtricu’ dok je držao govor pored Gordona Browna i Baracka Obame. Obojica su, naime daleko viša od omalenog Francuza.

 

Bruni u javnosti uvijek nosi ravne cipele, a na jednoj je fotografiji sa američkim predsjednikom Obamom i njegovom suprugom Michelle Sarkozy snimljen kako stoji na prstima (možda je on dao ideju Cristianu Ronaldu). Ali, iako se ovakvi incidenti možda i smatraju smiješnima, Sarkozi je bio optužen i za skandalozno manipuliranje svojom medijskom slikom u političke svrhe.

2012. godine izgubio je na predsjedničkim izborima od Francoisa Hollandea, a ponovno će se kandidirati 2017. godine. Sarkozy je trenutno suočen s brojnim korupcijskim istragama koje se odnose na njegov mandat, a mogao bi biti suočen i sa kaznenim prijavama.

Daily Mail piše kako je čak i Napoleon Bonaparte bio viši od Sarkozyja (167 centimetara).

Komentiraj