Hrvatska
Decoration icon

Rijeka

Lučkim upravama u Primorsko-goranskoj županiji dodijeljeno je 650 tisuća eura za 18 projekata

Autor:

18.10.2023., Rijeka - Kontejnerski brod Maersk Hanoi uz pomoc tegljaca Jadranskog pomorskog servisa pristaje na kontejnerski terminal rijecke luke na Brajdici. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Županijskim lučkim upravama u Primorsko-goranskoj županiji dodijeljeno je 650 tisuća eura za 18 projekata, od čega dio za popravke posljedica nedavnog nevremena, izvijestila je u ponedjeljak zamjenica župana Marina Medarić.

Zamjenica župana je na konferenciji za novinare kazala da je važan faktor u odlučivanju, nakon što su prispjele prijave na javni poziv, bila potreba hitne sanacije oštećenja nastalih tijekom izrazito jakih nevremena potkraj listopada.

Sredstva su raspodijeljena na svih osam županijskih lučkih uprava.

Financirat će se rekonstrukcija pričuvne trajektne luke Črišnjeva, izrada idejnog rješenja za površine i prometnice na trajektnom pristaništu Merag, nabava video nadzora na trajektnim pristaništima Merag i Porozina te sanacija obalnog zida u luci Slana.

Novac se raspoređuje za izradu glavnog projekta za rekonstrukciju operativnog gata u luci Voz, izradi i postavljanje pontonskog gata na Unijama, izradu idejnog rješenja rekonstrukcije luke Nerezine, izradu geodetskog elaborata za evidentiranje pomorskog dobra u Novom Vinodolskom te rekonstrukciji i sanaciju obale u luci Rab.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.