Predsjednik HSP-a dr. Ante Starčevića  u ponedjeljak je podnio ostavku na tu funkciju zbog loših izbornih rezultata koje je ta stranka postigla na nedjeljnim izvanrednim parlamentarnim izborima.

“Ovim putem vas obavještavam da podnosim ostavku na mjesto predsjednika HSP AS s obzirom na iznimno loše rezultate koje je postigao HSP AS i ja osobno na izvanrednim parlamentarnim izborima. Iskreno se nadam da su loši rezultati koje smo postigli, samo privremeno raspoloženje birača i kako će se pravaška scena okrupniti i na sljedećim izborima postići odlične rezultate”, navodi Tepeš u priopćenju.

“Pravaštvo kao najstarija i jedina izvorna hrvatska politička ideologija, zaslužuje da bude snažno zastupljena u hrvatskom političkom životu. Želim zahvaliti svim članovima i dužnosnicima HSP AS na dosadašnjoj suradnji kao i potpori koju su mi pružali. Također želim i zahvaliti svim marljivim članovima, dužnosnicima stranke na odrađenom poslu, a biračima na ukazanom povjerenju na netom okončanim parlamentarnim izborima”, istaknuo je Tepeš.

Stranka HSP AS na jučerašnjim izvanrednim parlamentarnim izborima u svim izbornim jedinicama bila je daleko ispod izbornog praga. Čelnik stranke Ivan Tepeš bio je nositelj liste u IX. izbornoj jedinici gdje je osvojio 201 preferencijalni glas, a cijela lista 786 glasova, odnosno 0,35 posto.

Ta je stranka kao dio prijašnje Domoljubne koalicije na prošlim izborima u studenome 2015. ušla u Hrvatski sabor, a Tepeš je bio potpredsjednik Sabora.

Komentiraj