LONDON Pokrenuti sigurnosni pregledi zgrada u Velikoj Britaniji

Autor:

epa06030484 Fire damage at Grenfell Tower, a 24-storey apartment block in North Kensington, London, Britain, 15 June 2017. London Fire Brigade (LFB), said it took 40 fire engines and 200 firefighters to put out the blaze that broke out at around 1:00 am GMT on 14 June, and which took more than 24 hours to bring under control. According to reports, 12 people were confirmed dead in the fire and the cause of the blaze remains unknown.  EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Na tisuće domova u zgradama širom Velike Britanije su pod hitnim sigurnosnim provjerama nakon požara koji je odnio najmanje 17 života u Londonu, piše Independent.

Strahuje se kako je fasada koja se često koristi na takvim tipovima zgrada, a koja je bila i na Grenfell Toweru, imala udjela u nevjerojatnoj brzini kojom se požar proširio.

Stanari tvrde kako su upozoravali na probleme u Grenfell Toweru još prije nekoliko godina, posebno prošle godine nakon što je zgrada prekrivena aluminijskim panelima kako bi joj se poboljšao vanjski izgled.

Ista tvrtka koja je renovirala Grenfell Tower renovirala je i zgrade širom Velike Britanije pa će te zgrade sada biti pregledane iz sigurnosnih razloga, piše Independent.

Sadiq Khan, gradonačelnik Londona, jedan je od ljudi koji su zatražili hitnu inspekciju na neboderima širom Velikom Britanije, posebno u dijelu sigurnosti od požara, a policija je vezano za požar na Grenfell Toweru pokrenula odvojenu kaznenu istragu.

Hitnu istragu zatražila je i Theresa May koja je kritizirana jer se nije pojavila pred stanarima zgrade. Jeremy Corbyn, vođa laburista, direktno je razgovarao s njima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)