London Design Biennale: Na aveniji Strand ‘izrasla’ šuma

Screenshot YouTube

U središtu glavnog britanskog grada Londona je postavljena zelena oaza, tj. mala šuma. Riječ je o instalaciji Forest for Change, koja je obilježila održavanje London Design Biennalea.

Više od 30 paviljona i 400 stabala se nalazi u prednjem dvorištu neoklasicističke Kuće Somerset na aveniji Strand. Instalacija ima glavnu namjenu naglasiti postizanje 17 održivih ciljeva razvoja, koje su definirali Ujedinjeni narodi. Šuma je postavljena na pomno uređenom podiju, a za izradu instalacije je korišteno i mnogo zemlje.

Moderni dizajn u današnje vrijeme je vrlo nadahnut održivošću, recikliranjem i brigom o očuvanju prirodnih resursa. Korištenje održivih materijala i onih iz odgovornih izvora je na prvom mjestu. Ovom instalacijom se htjelo istaknuti i važnost obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša.

Komentiraj