LJETNA AKCIJA: HŽ-a: Umirovljenicima ljeti 50% u vlakovima

Goran Kovacic/PIXSELL

Matica umirovljenika Hrvatske (MUH) i Hrvatske željeznice (HŽ) postigle su dogovor o ljetnom 50-postotnom popustu na cijene karata za vožnju vlakovima, priopćeno je iz MUH-a.

[quote_box_center]

  • Umirovljenici imaju pravo na popust od 50 posto na cijenu karte za prijevoz uz predočenje važeće članske iskaznice Matice umirovljenika Hrvatske
  • Popust se ostvaruje kupnjom karte na blagajni ili kod konduktera u vlaku, a vrijedi od 1. srpnja do 31. kolovoza 2015. godine

[/quote_box_center]

Umirovljenici imaju pravo na popust od 50 posto na cijenu karte za prijevoz uz predočenje važeće članske iskaznice Matice umirovljenika Hrvatske. Popust se ostvaruje kupnjom karte na blagajni ili kod konduktera u vlaku, a vrijedi od 1. srpnja do 31. kolovoza 2015. godine.

MUH je najveća udruga civilnog društva u koju je učlanjeno 280.000 umirovljenika.

HŽ u suradnji s drugim udrugama osigurava popuste invalidima, studentima, djeci i sličnim društvenim skupinama. Invalidne osobe ostvaruju pravo na popust uz donošenje objave za povlašteni prijevoz.

Djeca do navršenih šest godina života prevoze se besplatno ako se za njih ne zahtijeva posebno sjedalo, te ako ih prati odrasla osoba koja posjeduje prijevoznu kartu. Jedan putnik može povesti dvoje djece koja se prevoze besplatno. Druga djeca plaćaju kartu uz primjenu popusta od 50 posto od redovite prijevozne cijene. Djeca od šeste do 12. godine života, imaju pravo na popust od 50 posto od redovite prijevozne cijene.

Uz predočenje ‘Iskaznice za studente’ popust ostvaruju i studenti, a može se koristiti u unutarnjem prometu Hrvatske. Za ostvarivanje prava na iskaznicu studenti moraju predočiti indeks ovjeren za tekući semestar.

Komentiraj

Source:D.J./Hina