Press/Lions klub Kontesa Nera

Lions klub Kontesa Nera i Hrvatski glazbeni zavod pripremaju humanitarni koncert i maskenbal

 

Lions klub Kontesa Nera i Hrvatski glazbeni zavod organiziraju humanitarni koncert i maskenbal za kupnju uređaja za terapiju visokim protokom za jedinicu palijativne skrbi Specijalne bolnice za plućne bolesti.

Članice kluba Kontesa Nera su pokrenule veliku inicijativu za prikupljanje sredstava i suradnika za tu plemenitu misiju su pronašle u HGZ-u. Glazbeni zavod je kao suorganizator ustupio prostor i dao podršku za gala koncert i maskenbal na kojem će nastupiti glasovita imena Sandra Bagarić i Đani Stipaničev uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića.

Nakon koncerta u subotu 22. veljače u 20 sati, posjetitelji će uživati u glazbi i plesu kroz koji će ih voditi Nicolas Quesnoit i šarmantni parovi Plesnog centra Zagreb.

“Želja nam je da ovom humanitarnom akcijom skrenemo pozornost javnosti na problem palijativne skrbi koja još uvijek u nas nije na razini na kojoj bi trebala biti, a neophodna je i dragocjena jednako za bolesnike kao i za njihove obitelji. Iznimno nam je drago što je domaćin akcije Hrvatski glazbeni zavod i prigoda je to da koncertom podsjetimo na sve one divne balove koji su se nekada tu zbivali, ali i da stvorimo jednu novu tradiciju takvih događanja“, rekla je violončelistica Snježana Rucner, članica Lions kluba Kontesa Nera.

“Hrvatski glazbeni zavod otvorio je svoja vrata ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji i zahvalni smo Lions klubu Kontesa Nera za prigodu da svojim domaćinstvom i angažmanom doprinesemo kvaliteti palijativne skrbi. Pozivamo sve da kupnjom ulaznica podrže akciju i pridruže nam se na ovom sjajnom događaju“, izjavila je Romana Matanovac Vučković, predsjednica HGZ-a.

Komentiraj