LG Electronics će potpuno prijeći na obnovljivu energiju do 2050. godine

Screenshot YouTube

Poznata tehnološka tvrtka LG Electronics (LG) je nedavno javno objavila da će u potpunosti prijeći na obnovljivu energiju do 2050. godine, što je jedna od najvažnijih stavki njihove strategije održivosti, piše ictbusiness.info.

Kompanija je već ranije predstavila inicijativu Zero Carbon 2030, koja će kroz više projekata i inicijativa smanjiti emisiju ugljika u proizvodnji na 50 posto u odnosu na 2017. godinu.

Transformacija poslovanja prema korištenju energije iz obnovljivih izvora će se provoditi postupno i po regijama. Sjeverna Amerika je prva na redu, a uredi i proizvodni pogoni izvan Koreje bi u sljedeće četiri godine trebali 50 posto svojih potreba nabavljati iz obnovljivih izvora.

Strateški pristup, postavljanje modernih solarnih panela na zgradama, sklapanje partnerskih ugovora, stjecanje certifikata i sudjelovanje u programima su na prvom mjestu.

“U današnjem svijetu inovacije se ne bi trebale događati samo u laboratoriju, već i u našim tvornicama i pogonima. Današnji proizvođači imaju jedinstvenu priliku sljedećoj generaciji pružiti svijet vrijedan nasljeđivanja, a u LG-u takav oblik odgovornosti shvaćamo vrlo ozbiljno“, izjavio je Park Pyung-gu, viši potpredsjednik za ekološku sigurnost tvrtke LG Electronics.

Komentiraj